IMG_9301
IMG_7568
IMG_9334
IMG_0102
IMG_9310
fullsizeoutput_340f
IMG_1734
c2abdb1052cbe5ce36f515154e73537f.jpg
IMG_1706
72173b0bee7ddb3ba4fc9c6836ced924.jpg
IMG_7427
IMG_7445
IMG_1464
IMG_1489
IMG_9929
IMG_1754

Marque restaurant ligt aan de oude Bierkade vlakbij de binnenhaven in het centrum van Hoorn.14691263 1792734940967026 5300780183267611172 o

Het prachtige pand betreft een oud kaas pakhuis uit het jaar 1618. Aan deze gracht kwamen vroeger de biervloten binnen om de stad Hoorn van bier te voorzien, en dat is nog te zien aan de gevelstenen op de muur met de originele bierdragers.

Met ontembare passie voor het koken wordt er in dit historische pand een eigenzinnige keuken gevoerd. De culinaire beleving die chef Mark de Korte de gasten wil meegeven is gebaseerd op eerlijkheid, verbonden zijn met alles wat de seizoenen te bieden hebben. Wij denken in 12 seizoenen met 12 verschillende degustatie menu’s per jaar. Hierdoor zijn wij in staat om alleen de beste producten te gebruiken die er op het moment zijn en van de beperkingen de grootste uitdagingen te maken. 

De verbondenheid met het seizoen komt tot uiting op ieder bord en in de keuken, waar de lokale ingredienten uit Nederland of Zuid-Europa op charmante manieren in elkaar versmelten. 

 

“ Dit is mijn keuken, dit is mijn merk, dat is Marque “

Mark de Korte

 


  • Een super avond gehad! Zeer gastvrij, het eten klopt en ondanks de allergieën van iemand uit het gezelschap super goede en mooie gerechten op tafel gezet. De kennis over de wijnen en producten die ze serveren, maakt het compleet.

  • Deze week op aanraden van een bekende ons laten verrassen met het vijfgangendiner. Heerlijk gegeten, mooie producten, bijzondere combinaties, en zeer gastvrij ontvangen. Mark vertelde enthousiast en met passie over zijn gerechten en wijnen.

  • We hebben van een fantastisch 6-gangendiner genoten, het was werkelijk heerlijk. Dit restaurant heeft in mijn ogen de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle restaurants waar ik tot nu toe gegeten heb.

  • Wat een culinaire topper staat hier. Enorme passie voor zowel de keuken als de wijnen. We genoten onder meer van langoustine met eendenlever en een soepje van cevenne ui. Wat een mooie smaken en leuke warm-koud combinatie.

  • Door allerlei allergieen is het soms lastig ergens eten. Hier was het totaal geen probleem en we hebben zelden zo lekker gegeten. Ik denk nog steeds aan de risotto met cacao en sint jacobsschelpen. Alle wijnen waren op de gerechten afgestemd en de passie van de chef en aanvullende informatie maakte de avond compleet. Een aanrader als je zin hebt in een avondvullende avond uit en verrast wil worden.